A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio ambasador Indonezije

Sarajevo, 03. februar 2014. (MINA) – Danas je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića posjetio ambasador Indonezije u Bosni i Hercegovini Subijaksono Sujono.

Reisu-l-ulema Kavazović i ambasador Sujono razgovarali su o nedavnoj pojesti reisu-l-uleme Indoneziji. Reisu-l-ulema Kavazović je ovu posjetio ocijenio veoma korisnom za uspostavljanje i razvijanje međusobne saradnje u različitim područjima srodnih institucija dvije zemlje. U razgovoru je posebno naglašena važnost saradnje između Ministarstva za vjerska pitanja Indonezije i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te najavljeno da će u narednom periodu biti potpisan memorandum o saradnji između ovog ministarstva Vlade Indonezije i Islamske zajednice.

Reisu-l-ulema Kavazović i ambasador Sujono također su se dotakli i saradnje u oblasti obrazovanja. Istaknuto je da su postignuti konkretni dogovori o dodjeli stipendija studentima iz BiH na univerzitetima u Indoneziji.

Također, na sastanku je bilo riječi i o izgradnji Islamskog centra i džamije u Lukavcu za čije financiranje je Indonezija pokazala zainteresiranost. 

003-reis-amb-ind-02-2014-1