A+ A A-

Održana skupština Medžlisa IZ Banja Luka

U subotu (18. 01.) održana je Skupština Medžlisa IZ Banja Luka, na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za 2013. godinu i plan rada za 2014. godinu. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Medžlisa Kasim Mujičić.

skup-miz-bl-01-2014-1

Sjednici su prisustvovali muftija banjalučki prof. Edhem-ef. Čamdžić i zamjenik muftije banjalučkog prof. Ermin-ef. Vučkić, koji su se i obratili članovima Skupštine.

Ovom prilikom je proučena hatma dova za hatmu koju su proučili imami medžlisa IZ Banja Luka, a pred dušu rah. Muhamed-ef. Salkića, generalnog sekretara Rijaseta, koji je do sada prisustvovao zasjedanju Skupštine medžlisa Banja Luka. Također, bio je član Direktorija za obnovu Ferhadije i svojim zalaganjem i radom je mnogo doprinio obnovi Ferhadije.

Na Skupštini je iskorištena prilika, a po odluci Izvršnog odbora, da se uruči zahvalnica i nagrada najboljem imamu i mutevelijji za 2013. godinu Mufid-ef. Omerčići, imamu u džematu Vrbanja i gosp. Ahmi Čavki, muteveliji u džematu Vrbanja. Zahvalnice je uručio muftija banjalučki.

Također, predsjednik Medžlisa Kasim Mujičić, za aktivnosti i podrške u radu Medžlisa, uručio je zahvalnicu i muftiju banjalučkom prof. Edhem-ef. Čamdžiću.

Shodno odluci M.O. Ilmijje Banja Luka, uručena je zahvalnica i prigodna hedija, imamu u penziji Mustafa-ef. Mustafiću, koji je bio dio kolektiva imama Medžlisa i u mnogome, svojim iskustvom i savjetima,  doprinio radu i položaju imama na području medžlisa Banja Luka. Zahvalnicu je uručio Mufid-ef. Omerčić, predsjednik M.O. Ilmijje Banja Luka.

Izvršni odbor Medžlisa se zahvalio svim članovima Skupštine u ovom sazivu, na radu i angažmanu kroz Skupštinu i druge organe Islamske zajednice. Svim članovima Skupština, uručena je zahvalnica i skromna hedija.

  • 0101