A+ A A-

U organizaciji Medžlisa IZ Bihać održan seminar za imame

S ciljem poboljšanja rada i djelovanja, te profesionalnog usavršavanja uposlenih kadrova, Medžlis IZ-e Bihać i Centar za lično i profesionalno usavršavanje u Sarajevu organizirali su jednodnevni seminar za imame na temu - Timski rad i saradnja – koji je održan u sali hotela Paviljon. Na seminaru je učestvovalo 30 imama sa područja Medžlisa Bihać, a voditelj je bio prof. Muris ef. Mahalbašić kao ovlašteni trener CLPU-a, koji iza sebe ima bogato iskustvo i godine planiranja, pripremanja i realiziranja ovakvih seminara. Glavni imam prof. Mensur ef. Ćehić je upoznao učesnike sa programom i ciljevima seminara, naglasivši značaj ovakvih seminara za budući rad Medžlisa IZ Bihać.

„Organizacijom ovakvog tipa seminara, koji neće biti jedini u budućem djelovanju našeg Medžlisa željeli smo, prije svega, poboljšati naš timski rad i međusobnu koordinaciju imama na području Bihaća, kako bi stvorili preduslove za kvalitetniji pristup novom načinu rada, što će biti prethodnica usvajanju novog Pravilnika Medžlisa IZ Bihać“ istakao je Ćehić.

Seminar se sastojao od četiri modula koji su sadržavali prezentacije informacija o prednostima timskog rada u odnosu na individualni, praktičnim radionicama u grupama i timovima, razlikama između termina grupa i tim, te ocjenjivanju timskog rada i njegovim kriterijama. Na kraju je izvršena evaluacija izvedbe i  podijeljeni certifikati svim učesnicima seminara.

Fahrudin Vojić

  • 0101