A+ A A-

Halal hljeb i ceralije

dramar-hal-cert-12-2013Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i konuzmente halal proizvoda da je kompanija DRAMAR-ING DOO TUZLA uspješno okončala proces implementacije zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010.

Kompanija Dramar-ing doo je osnovna 1992. godine. Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja i trgovina. U sklopu kompanije posluje nekoliko poslovnih jedinica, od kojih je najpoznatija tržni centar Dramar. Kompanija upošljava ukupno oko 150 osoba.

Implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 sprovedena je u novootvorenoj fabrici za proizvodnju pekarskih proizvoda i peciva te pakovanje ceralija njemačke robne marke Hahne. Tako će potrošačima od sada biti dostupni Dramar-ingovi hljeb i peciva te razne vrste ceralija robne marke Hahne (pahuljice, ekstrudati, preliveni ekstrudati i musli) koje će na sebi nositi znak halal kvalitete.

Kompanija svoje proizvode plasira na tržišta BiH (maloprodajni objekti Dramar i Bingo) i Makedonije. U planu je širenje plasmana i na druga zainteresirana tržišta u svijetu.

(www.halal.ba