A+ A A-

Prijem imama magistara povodom 20. godina Muftiluka zeničkog

U okviru obilježavanja 20. godišnjice osnivanja Muftijstva zeničkog, u ponedjeljak 18. novembra 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović organizirao je prijem za imame magistre sa područja Muftiluka zeničkog koji su magistrirali u periodu 2003. - 2013. godine.

muze-prij-im-mag-11-2013-12

Prijem je organiziran u čast sljedećih imama magistara: mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam MIZ Tešanj, mr. Bajro ef. Džafić, glavni imam MIZ Doboj, hfz. Mr. Enes ef. Beganović, imam Sultan-Ahmedove džamije u Zenici, hfz. mr. Safet ef. Husejnović, imam Sejmenske džamije u Zenici, hfz. Mr. Mevludin ef. Dizdarević, imam Ensar džamije u Zenici, mr. Emir ef. Pašalić, imam u džematu Klopče, mr. Almir ef. Hadžić, imam u džematu Jelah.

Obraćajući se imamima magistrima muftija zenički čestitao je na postignutim rezultatima, istakao značaj nauke i istraživačkog rada za Islamsku zajednicu, te im poručio da čuvaju Islamsku zajednicu, da vode brigu o svojim džematima i džematlijama, a posebno da obrate pažnju na edukaciju naše djece i omladine.

Također, muftija zenički istakao je: ‘’Pred nama su veliki izazovi. Živimo u vremenu velikih kriza, ali i velikih mogućnosti da Kur’ansko-sunnetsku poruku promovišemo kroz riječ, djelo i praksu.’’

Prijem za imame magistre završen je dodjelom nagrada povodom 20. godišnjice Muftijstva zeničkog.

  • 0101