A+ A A-

Radna posjeta rukovodioca službi Rijaseta medžlisima Prijedor i Kozarac

U srijedu 13.11.2013. u radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Prijedor i Kozarac boravili su rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u BiH dr. Amir Karić, rukovodilac Ureda za zekat mr. Elnur Salihović i rukovodilac Računovodstveno-finansijske službe Ahmed Pašalić.

rad-pos-ruk-rij-prij-koz-11-2013-1

 

U Prijedoru su rukovodioci službi Rijaseta održali sastanak sa glavnim imamom medžlisa Merzuk ef. Hadžirušidovićem. Na sastanku je razgovarano o radu medžlisa Prijedor, aktuelnim događajima na području medžlisa i modalitetima podrške radu medžlisa od strane  Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Nakon sastanka gosti iz Rijaseta su, zajedno sa glavnim imamom posjetili masovnu grobnicu Tomašica.

rad-pos-ruk-rij-prij-koz-11-2013-2

 

U večernjim satima rukovodioci službi Rijaseta su održali sastanak sa imamima medžlisa Kozarac, kome je prisustvovao pored glavnog imama medžlisa Amir ef. Mahića i predsjednik medžlisa Teufik Kulašić. Na sastanku je razgovarano o radu medžlisa i aktivnostima imama medžlisa Kozarac, kao i planiranim projektima medžlisa u narednom periodu. Posebno su istaknuti veoma dobri rezultati koje medžlis Kozarac postiže na polju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, kao i humanitarnim i socijalnim aktivnostima medžlisa. Uspjeh medžlisa Kozarac u pomenutim aktivnostima krunisan je uspjesima džemata Kamičani koji je u ovoj godini prikupio oko 29.000 KM zekata i sadekatu-l-fitra i ostao je najuspješniji povratnički džemat po pitanju prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

S.E.