A+ A A-

Predstavnici travničkog muftijstva u posjeti IKC Grac

U nedjelju, 03.11.2013. godine, u posjeti Islamskom kulturnom centru Grac boravili su predstavnici travničkog muftijstva predvođeni muftijom mr. Nusretom ef. Abdibegovićem. U prelijepoj atmosferi na vakufskom zemljištu islamskog centra, svečani program u povodu obilježavanja Nove Hidžretske 1435. godine izveli su članovi horske sekcije Elči Ibrahim Pašine medrese iz Travnika uz asistenciju profesorica koje rukovode ovom sekcijom. Tokom programa prisutnima se obratio i direktor medrese mr. Dževdet ef. Šošić.

mu-tr-pos-ikc-grac-11-2013-1

Na kraju programa svoje obraćanje prisutnima imao je muftija mr. Nusret ef. Abdibegović i poručio prisutnima da džemat mora biti domovina vjernicima i da je jedinstvo muslimana prioritet. Univerzalne poruke i pouke hidžre su i danas aktuelne i one nam trebaju biti vodilja u našem životu i radu, poručio je muftija u svom obraćanju.

Nakon završetka programa upriličena je i zajednička dova na temeljima džamije za hairli i uspješan nastavak njene gradnje. Dovu je proučio naš uvaženi musafir muftija mr. Nusret ef. Abdibegović.