A+ A A-

Ramazanska omladinska razglednica

Neizbrojive su ljepote, vrijednosti i čari Ramazana, mjeseca koji nas spaja, okuplja, povezuje u ljepoti života u našoj vjeri; mjeseca u kojemu intenzivnije razmišljamo o pozitivnim, trajnim vrijednostima s kojima je naš život ljepši, bogatiji, plemenitiji i svrsishodniji. Ramazan je poput jedne škole u kojoj je glavni predmet STRPLJIVOST, ta prelijepa osobina koja nam itekako treba da bismo imali uspjeha u životu.

ram-oml-razg-07-2013-1

Jedna od brojnih ljepota, vrijednosti Ramazana jesu naši dragi IFTARI, a posebno OMLADINSKI IFTARI. Stalno nam naš efendija ponavlja kako je omladina u islamu oduvijek imala značajnu ulogu za razvoj islama i njegovih vrijednosti; naš dragi Poslanik je poštovao starije ali je bio milostiv prema mladima, kako glasi jedan hadis. Snaga i ljepota jednog džem’ata se ogleda i po omladini koja je najljepši ukras, tespih svakog džem’ata, govorio je i govori naš efendija. A naša omladina, ko omladina, razasuta svakud, neki tumaraju dunjalučkim bespućima, neki se još pronalaze…a ima nas koji smo pronašli svoj smiraj, svoj smisao života, ljepotu života u vrijednostima naše vjere…Eh, često se pitam, kako ljudi nisu svjesni ljepote vjere koja te zaista odgaja da budeš bolji u svakom pogledu…

Prenosimo vam dio naše ljepote…RAMAZANSKU RAZGLEDNICU sa našeg prvog omladinskog iftara u Sisku koji je održan 15.07.2013., zatim smo bili u Zagrebu na “grand iftaru” gdje se okupilo 100 mladih iz više džem’ata, a našu razglednicu zaokružujemo nedavnim iftarom kod naših dragih prijatelja u Rijeci, gdje je iftar održan na platou “Riječke ljepotice”.

Procijenite po slikama kako nam je lijepo.

Neka ova RAMAZANSKA OMLADINSKA RAZGLEDNICA bude u obliku selama i poziva našoj omladini…BUJRUM I DOBRO DOŠLI…

N.N.

  • 0101