A+ A A-

Zenički muftija posjetio firmu „Metalno" dd Zenica

Zenica 01. 12. 2010. godine; Danas je delegacija Muftiluka zeničkog na čelu sa muftijom mr. Ejub ef. Dautovićem boravila u posjeti firmi ‘'Metalno'' d.d. Zenica. Delegaciju Muftiluka, koju su pored muftije činili mr. Jakub ef. Salkica, gosp. Muhamed Begagić, gosp. Suad Kaknjo i gosp. Edin Kavazović, primio je direktor gosp. Semiz Šišić sa saradnicima.

muftijazenicki-posjeta-metalno-2010

Nakon prezentiranja aktivnosti firme ‘'Metalno'' kroz video projekciju i razgovora o uspjesima ove zeničke firme, direktor Šišić potvrdio je ranije obećanu donaciju za izgradnju Kompleksa Sultan Ahmedove džamije u Zenici u vrijednosti cca 60.000,00 KM.

Čestitajući menadžmentu na čelu sa gosp. Šišićem na postignutim rezultatima, muftija se zahvalio na vrijednoj donaciji, a direktora i njegove saradnike upoznao o trenutnom stanju radova na izgradnji Komplaksa.

muftijazenicki-posjeta-metalno-2010-1

O tehničkim pojedinostima na krovnoj konstrukciji Kompleksa govorio je dipl. ing. Suad Kaknjo, član Odbora za izgradnju Kompleksa.

Na kraju, muftija je iskoristio priliku da prenese selame reisu-l-uleme dr. Mustafa ef. Cerića direktoru Šišiću, te ga pozvao u posjetu Muftiluku zeničkom.