A+ A A-

Povodom Dana nezavisnosti u najvećoj tuzlanskoj džamiji održano predavanje

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u džamiji princa Abdullaha u Tuzli 1. marta  održano je predavanje o temi „01. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine".

Predavači su bili: Doc. dr. Adnan Jahić, profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli i Edin Hračić, dobitnik ordena Zlatni ljiljan.

01-mart-tuzla-2012-1

Džematu se obratio  i glavnim imam Medžlisa islamske zajednice Tuzla, doc. dr. Amir ef. Karić, koji je naglasio važnost doprinosa svakog pojedinca jačanju i izgradnji bolje budućnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Predavanju su prisustvovali imami Medžlisa islamske zajednice Tuzla, profesori Behram-begove medrese u Tuzli, kao i veliki broj džematlija i džematlijki. Istim povodom prije na dan je na ulicama Tuzle distribuirano hiljadu zastava Bosne i Hercegovine koje je štampao BIR radio u okviru svoje kampanje Zastave na prozore.

01-mart-tuzla-2012-2

U četvrtak, 08. marta 2012. godine, u  džamiji princa Abdullaha u Tuzli, održat će se predavanje o temi: Bošnjaci u Republici Kosovo. Predavač će biti: Idriz ef. Memić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Emina Muratović