A+ A A-

Bosanska Gradiška: Održan Festival ''Svi isti, svi različiti ''

U četvrtak 8. decembra 2011. godine u večernjim satima održan je dugo najavljivani festival pod nazivom ''Svi isti, svi različiti'' u organizaciji Mreže mladih CIVITAS. Podršku i pomoć ovom projektu pružio je Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška.U prepunoj plavoj sali u Kulturnom centru Gradiška učešća je uzelo nekoliko horova, kao i KUD-ova,  time predstavljajući tradiciju naroda iz kojeg dolaze.

izlozba-b-gradiska-12-2011

Učešća je uzeo i hor ilahija i kasida Medžlisa IZ Bos. Gradiška ''AMBER '', gdje su izveli nekoliko ilahija. Pored hora ilahija, učestvovao je i KUD ''Behar'' iz Dubrava sa nekoliko bosanskih narodnih igara. Ovaj koncert je pokazao različitosti u kulturi naroda u Bosni i Hercegovini a sve u cilju međusobnog druženja i suživota na ovim prostorima.

Pored ovog dijela programa i holu Kulturnog centra Bos. Gradiška Aktiv žena ''Izvor sunca'' iz Dubrava postavio je izložbu kuhinje bosanskih jela te predstavio tradiciju bosanskih ručnih radova. Izvanredno je propraćen nastup hora ilahija i kasida, KUD-a ''Behar'' i izložba bosanskih jela i ručnih radova. 

Rekić Senad