A+ A A-

Podrška Kluba mladih iz Osijeka

Klub mladih Medžlisa Islamske zajednice Osijek "Pejgamberov nur" uputio je pismo podrške Rijasetu Islamske zajednice u BiH i reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću. U pismu se ističe:

- U ime Allaha Milostivoga i Samilosnoga

Poštovani reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Ceriću, klub mladih Medžlisa Islamske zajednice Osijek, izražava Vam podršku u svim projektima koje ste učinili i činite za muslimane kako u Bosni tako i u Hrvatskoj i dijaspori.

Izražavamo veliko zadovoljstvo što je počela izgradnja zgrade Rijaseta Islamske zajednice. Uništavanje i paljenje džamija uzelo je sve više zamaha, ali neka ti isti koji su to učinili znaju da Allah dž.š u Kur'anu kaže:

U ime Allaha, Milostivoga, Samilosnoga

Allahove džamije održavaju oni koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju; koji molitvu obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se je, na pravome putu.

Mnogo je džamija srušeno tokom agresije na Bosnu, ali smo ih uz Allahovu dž. š. pomoć podigli i sada su još ljepše nego što su bile, a tako će i biti i sa onim džamijama koje su zapaljene i uništene kao džamija u Fazlagić Kuli.

Izražavamo i duboko ogorčenje na medije koji šire i plasiraju islamofobične izjave i napadaju institucije Islamske zajednice i Vas kao reisa na čelu Islamske zajednice.

Molimo Aliaha dž.š. dovom da Vam podari zdravlje i najviše sabura u ovim trenucima teškim za islam, i neka Vam protiv onih koji napadaju Islamsku zajednicu budu na umu ajeti Allaha dž.š. jer Allah dž.š. u Kur'anu kaže:

U ime Allaha, Milostivoga, Samilosnoga

l.Tako mi vremena, 2. čovjek doista gubi, 3. samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje.

 

Uz mahsuz selam omladina Medžlisa Islamske zajednice Osijek

U Osijeku, 26. 02. 2009/ 01. 03. 1430. h. g.