A+ A A-

Glavni imam za Sjevernu Ameriku Sabahudin ef. Ćeman kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 16.07.2012. godine (MINA) - Danas je Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio glavnog imama za Sjevernu Ameriku mr. Sabahudin ef. Ćemana, koji je izvijestio reisu-l-ulemu o stanju u džematima u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, o aktuelnim dešavanjima kao i o pripremama za ramazan, posebno o angažiranju imama, studenata fakulteta islamskih nauka i sejjar vaiza iz domovine.

reisu-l-ulema i Sabahudin ef Ceman 16-07-2012-1 

Reisu-l-ulema je čestitao Sabahudin ef. Ćemanu na izboru za imenovanje za glavnog imama za sjevernu Ameriku i obećao da će mu u doglednom vremenu, ako Bog da, osobno uručiti imamsku muraselu pred imamima i muslimanima Bošnjacima u Americi.

Reisu-l-ulema je prihvatio da prisustvuje otvaranju džamije u džematu Utici početkom septembra ako se steknu svi potrebni uvjeti za njeno otvaranje. Glavni imam Ćeman se nada da će džemat Utika uspjeti izvršiti sve potrebne radnje za svečano otvaranje džamije u Utici i na taj način pokazati ljepotu i radost svakom Bošnjaku u Americi.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je zamolio glavnog imama Ćemana da prenese iskrene selame svim muslimanima Bošnjacima u sjevernoj Americi sa dovom Allahu za njihovo zdravlje i uspjeh u životu i radu. „Ma gdje bili, svi muslimani Bošnjaci su kao jedna duša i jedno tijelo, posebno u mjesecu ramazanu koji nam predstoji treba da se osjeti naše zajedništvo u vjeri i ljubavi“- kazao je reisu-l-ulema Cerić prilikom prijema glavnog imama Sabahudina Ćemana, čestitajući mubarek ramazan svim muslimanima u bošnjačkoj dijaspori. 

Kao izraz zahvalnosti za dosadašnji rad u Americi, reisu-l-ulema dr. Cerić je imamu Ćemanu poklonio svoje džubbe i ahmediju.

reisu-l-ulema i Sabahudin ef Ceman 16-07-2012-2