A+ A A-

Reisu-l-ulema primio rabina Arthura Schreinera

Sarajevo, 10. juli 2012. (MINA) – Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas rabina Arthura Schreinera u prisustvu američkog ambasadora u BiH Patricka Moona.

Reisu-l-ulema je zahvalio rabinu Schreineru što je došao u Bosnu i Hercegovinu da sa žrtvama genocida podijeli njihovu tugu i da kao preživjeli holokausta osobno poruči da je budućnost svijeta u miru i sigurnosti te da oni koji su počinili genocid to ne  smiju negirati, već treba da rade na istini pravdi, miru i pomirenju.

reis-ra-as-07-2012-1

Reisu-l-ulema je rabinu Schreineru poklonio primjerak sarajevske Hagade i cvijet Udruženja „Gračaničke kere“, koji predstavlja simbol solidarnosti sa žrtvama genocida u BiH.

Rabin Shreiner je ponovio da ga Srebrenica podsjeća na holokaust i zato je odlučio da kao preživjeli holokausta bude sa žrtvama genocida. On će sutra u Potočarima, pored načelnika Ćamila Durakovića i reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića, govoriti prije dženaze namaza što je prvi put da neko ovako visokog ranga govori u Potočarima, jer holokaust i genocid su dvije neodvojive mrlje na savjesti čovječanstva, posebno u Evropi. 

  • DSC02778DSC02778