Promo banner

A+ A A-

MIZ Tuzla: Uspješno realizovana akcija darivanja krvi

Medžlis Islamske zajednice Tuzla u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC-a Tuzla realizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciji su se odazvali imami, uposlenici Medžlisa Tuzla kao i vjernici iz tuzlanskih džemata. Najvažniji osjećaj za sve njih je činjenica da su nekome pomogli. Ta spoznaja je razlog što su se ovoj akciji odazvali u prilično velikom broju.

Mumin-ef. Mumić, koordinator ove humane akcije Medžlisa Tuzla, je zadovoljan odzivom darivaoca krvi u ovoj akciji.

-Cilj je da se akcija popularizira među vjernicima koji bi svojim učešćem pokazali spremnost da pomognu druge. Svi dobro znamo da je krv lijek koji se ne može proizvesti i samo ga zdrav čovjek može darivati drugome kome je ona potrebna. – istakao je Mumić.

On se zahvalio svim davaocima ali i uposlenicima Poliklinike za transfuziologiju UKC-a Tuzla koji su profesionalno kao i do sada obavili svoj dio posla.

Četvrtoj akciji darivanja krvi u organizaciji Medžlisa Tuzla odazvalo se preko 80 osoba, a kao rezultat ove akcije navodi se 66 doza prikupljene krvi.

Akcija darivanja krvi ove godine je jedna od aktivnosti mevludske manifestacije „Stopama Poslanika a.s.“ u okviru koje Medžlis Tuzla nizom prigodnih programa obilježava rođenje Poslanika Muhammeda a.s.

  • 0101