Promo banner

A+ A A-

U nedjelju 26. finalno mektepsko takmičenje

takmicenje mekteb

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u nedjelju, 26. maja, organizira 26. finalno mektepsko takmičenje i svečanost povodom završetka mektepske godine. 

Takmičenje će na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, učenjem odlomka iz Kur’ana, biti otvoreno u 10.00 sati, te će, nakon obraćanja predstavnika Uprave za vjerske poslove i upoznavanja s programom takmičenja, uslijediti samo takmičenje u kategorijama Kiraet II (drugi) nivo, Test općeg znanja II (drugi) nivo, Test općeg znanja III (treći) nivo, Kiraet III (treći) nivo.

Dodjela priznanja učesnicima i muallimima/ama i dodjela zahvalnica suorganizatorima planirana je u 14.15 sati, a objava rezultata će biti u 14.30 sati. 

Svečani program povodom završetka mektepske godine će biti održan u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, nakon ikindija-namaza.

U okviru svečanosti planirana je dodjela priznanja i nagrada polaznicima mekteba - pobjednicima mektepskog takmičenja i dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim muallimima/ama kroz mektepsko takmičenje.

Uz dodjelu nagrada i priznanja, planiran je prigodan program i obraćanje zvaničnika Islamske zajednice.

(Preporod.info)