Promo banner

A+ A A-

Reisul-ulema razgovarao s koordinatoricama odjela za brak i porodicu

21 05 2024 02 reis koordinatorice brak

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je održao sastanak sa dr. Safijom Malkić, voditeljem Odjela za brak i porodicu, i koordinatoricama odjela za brak i porodicu muftijstava i mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji.

Ovom prilikom reisul-ulema uputio je riječi podrške koordinatoricama, ukazavši na značaj njihovog rada.

Dr. Malkić naglasila je da je ovaj sastanak veoma važan, te je zahvalila reisul-ulemi Husein-ef. Kavazoviću kako na prilici za susret, tako i na kontinuiranoj podršci radu.

- Ovaj sastanak je i vid priznanja, zahvale i podrške koordinatoricama za sve ono što rade na terenu, ali i podstrek za dalje unapređenje projekata odjela za brak i porodicu i savjetovališta za brak i porodicu pri medžlisima - izjavila je dr. Malkić.

oordinatorice su predstavile svoj rad i aktivnosti. Također, razgovarano je o aktuelnim projektima, ukazano na izazove s kojima se koordinatorice susreću na terenu, te su predstavljeni planovi za predstojeći period.   

- Jako nam je važno da smo danas prisustvovale ovom sastanku. Ovo će biti jedan veliki vjetar u leđa za naš budući rad. Zahvaljujemo se reisul-ulemi što nas je primio. Razmijenili smo izazove s kojima se susrećemo, kao i ideje. Tu smo, idemo naprijed, promovisat ćemo i dalje naš rad - kazala je Lejla Bešo Haskić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog.

Odjel za brak i porodicu formiran je pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 2015. godine. U devet godina djelovanja, zabilježeni su brojni rezultati i potvrđen značaj osnivanja ovog odjela.

(MINA)