A+ A A-

Studenti Islamskog pedagoškog fakultet u Bihaću, izdali drugi broj lista „Poruka“

ipf-bihacNa kraju još jedne uspješno okončane školske godine, studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, izdali su drugi broj svog studentskog lista „Poruka“. Kao i prethodni, ovaj broj je također ispunjen sadržajima o aktivnostima studenata i profesora, posjetama raznih delegacija, humanitarnim akcijama, intervjuima i sportskim aktivnostima koje su obilježile ovu akademsku godinu. Uzevši u obzir da je od izdavanja prvog broja, proteklo godinu dana, tako je i redakcijski kolegij iskusniji, te samim time ovaj broj za nijansu kvalitetniji u odnosu na prošli.

- Čast mi je biti na čelu jedne mlade i perspektivne generacije studenata, koji su imali tu čast da budu prva generacija koja će pokrenuti list studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i evo dočekati izdavanje njegovog drugog broja. Iako je za većinu iz te generacije obrazovanje na ovoj visokoobrazovnoj instituciji okončano ove godine, nadam se da će buduće generacije nastaviti sa izdavanjem ovog lista i na taj način pokazati da ovaj Fakultet ima potencijala i perspektive u budućnosti – kaže Nihad Silić, predsjednik Asocijacije studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i urednik lista „Poruka“.

Na kraju istaknimo i to, da su studenti sami uradili ovaj, kao i prethodni broj što dovoljno govori o nivou i kvalitetu ove generacije studenata, za što su posebno zaslužni profesori i Uprava ove odgojno-obrazovne ustanove. Kako bi realizirali dogovoreno i odštampali drugi broj časopisa, studenti su se potrudili da pronađu sponzora. Tako je sponzor štampanja ovog broja bilo preduzeće d.o.o. Kov-grad Bužim, zahvaljujući čijoj pomoći je ovaj broj ugledao svijetlo dana. Redakcijski kolegij se ovom prilikom zahvaljuje svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom Projektu i na bilo koji način doprinijeli njegovoj realizaciji.

Fahrudin Vojić