A+ A A-

Održan predramazanski sastanak glavnih imama iz dijaspore sa rukovodiocem Ureda za BD

U utorak i srijedu 4. i 5. juna 2013. godine u Sarajevu su se okupili glavni imami iz dijaspore na dvodnevnom sastanku sa rukovodiocem Ureda za bošnjačku dijasporu mr. Mirsad ef. Kalajdžićem. Na sastanku pored uobičajenih ramazanskih aktivnosti i problematike sa kojom se susreću naše Zajednice i džemati u dijaspori, značajan dio sastanka bio je posvećen popisu stanovništva, kao i razgovorima o valjanijem i preciznijem pozicioniranju dijaspore u budućem Ustavu IZ-e u BiH.

bd-gl-im-sas-06-2013-1

Zapaženo obraćanje na temu popisa stanovništva imao je prof. Tarik Zaimović, dok su razgovorima na temu Ustava IZ-e svoj doprinos dali tuzlanski muftija mr. Vahid ef- Fazlović, Lutvo Mehonić – član ustavne komisije i Rifat Fetić - član radne grupe i tehnička podrška ustavnoj komisiji ispred Kabineta reisu-l-uleme.

Na zadovoljstvo organizatora i učesnika, dvodnevni sastanak je protekao u radnoj atmosferi, te je ispunio njihova očekivanja. Sastanak je završen jednoglasnim usvajanjem zaključaka sa željom da isti budu implementirani do kraja ove godine.