A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio jedan od najuspješnijih sarajevskih mekteba

Sarajevo, 09. mart 2013. godine – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio sarajevski džemat Sokolović Kolonija. Ova posjeta je upriličena u okvire posjete reisu-l-uleme Muftiluku sarajevskom, a u delegaciji zajedno sa reisu-l-ulemom bili su i sarajevski muftija Husein ef. Smajić te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović.

reis-pos-sk-03-2013-1

Reisu-l-ulemu su tokom ove posjete sa bogatim aktivnostima ovog sarajevskog džemata upoznali imam Enver ef. Hošić te predsjednik džematskog odbora džemata Sokolović Kolonija Nagib Muhić.

Reisu-l-ulema se ovom prilikom susreo i sa polaznicima mektebske nastave u ovom džematu te ih obradovao prigodnim poklonima. U razgovoru sa imamom džemata reisu-l-ulema se također upoznao sa izuzetnim uspjesima koje su polaznici ovog mekteba ostvarili na takmičenjima koja su organizirana za polaznike mektebske nastave na svim nivoima.

reis-pos-sk-03-2013-2

Vrijedi napomenuti da se mekteb u Sokolović Koloniji sa Enver ef. Hošićem na čelu smatra jednim od najuspješnijih mekteba na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Ove godine u mekteb ovog džemata upisano je 260 učenika, a kao pomoćni muallim u okviru mektebske nastave angažiran je i Armin ef. Čaušević. Pored Centralne džamije, u ovom džematu aktivna je još i Ali-begova džamija u kojoj je također organizirana mektebska nastava gdje je upisano preko 150 učenika. Kao imam i muallim u ovoj džamiji angažiran je hfz. Osman ef. Kalabić.

  • 0101