A+ A A-

Stručni seminar za profesore u Behram-begovoj medresi

behram-begova-medresaU Behram-begovoj medresi u Tuzli će se održati Zimski stručni seminar za profesore.  Seminar će početi u 9 sati 23. januara ove godine i trajat će dva dana, a održat će se u Behram-begovoj medresi.

Uz Medresu, organizatori seminara su Muftijstvo tuzlansko i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona. Polaznici su profesori Behram-begove medrese i glavni imami s područja Muftijstva tuzlanskog.

Prvog dana seminara bit će održano predavanje i radionica o temi „Značaj i tehnika planiranja“. Izlaganje će održati i rukovoditi radionicom stručnjak strateškog planiranja licencirani trener Valdet Peštalić. U popodnevnom dijelu programa uvodničar će biti dr. Aid Smajić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, koji će govoriti o temi „Uloga vjerskog obrazovanja u javnim školama“.

Drugog dana seminara, u prijepodnevnom terminu, o temi „Inovativnost i kreativnost u nastavi“ govorit će dr. Sead Seljubac, pomoćnik direktora Behram-begove medrese za nastavu. Tema izlaganja dr. Muhameda Omerovića, profesora na Univerzitetu u Tuzli, u popodnevnom terminu jeste „Elementi komunikacije s učenicima u postupku njihovog praćenja, vrednovanja, provjeravanja znanja i ocjenjivanja“.

Seminar će biti završen 24. januara u 15 sati.