A+ A A-

U Sarajevu uručene stipendije Fondacije „Selamet”

U prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, 23. decembra 2013. godine u Sarajevu, svečano su uručene stipendije đacima i studentima iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka. Novčana sredstva za stipendije obezbijedila je Fondacija Selamet koja je prije pet godina formirana u okviru Islamske zajednice Bošnjaka u Nizozemskoj.  Fondaciju Selamet finansiraju članovi i donatori.

stip-fond-sel-izbniz-12-2013-1

 

Glavni imam IZBN-a u Nizozemskoj i član glavnog odbora Fondacije Selamet Nermin ef. Čanić poručio je stipendistima da ustraju u svom obrazovanju i da uz Allahovu dž.š. pomoć uspješno završe započeti studiji. Blagajnik Fondacije Selamet Hurem Agić zaželio je đacima i studentima napredak u stjecanju znanja i ostvarivanju ciljeva. Stipendije je uručila predsjednica Fondacije Selamet Majda Rustemagić.

- Fondacija „Selamet“ se ovom prilikom zahvaljuje članovima i donatorima Fondacije Selamet koji su osigurali finansijsku pomoć a time olakšali školovanje stipendistima. Ujedno se zahvaljuje gospodinu Mirnesu Lemešu iz Ureda za dijasporu Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini koji je pomogao u realizaciji ove svečanosti. Đacima i studentima koji su primili stipendiju želimo puno uspjeha u njihovom školovanju u nadi da će biti časni i dobri đaci i studenti, stoji u saopćenju Fondacije povodom dodjele ovogodišnjih stipendija.