A+ A A-

MEVLUD U LJUBLJANI POVODOM ROĐENJA MUHAMMEDA, A.S.

CIMG0203 (Small)     Ljubljana, 03. april 2007. godine, (MINAS) - U subotu 31. marta 2007. godine, Mešihat Islamske zajednice u saradnji sa Izvršnim odborom Medžlisa Ljubljana organizirao je Mevlud povodom rođenja Muhammeda, a.s. Mevlud je organiziran na Gospodarskem razstavišču u Ljubljani gdje se okupilo oko dvije hiljade vjernika. Mevludu su prisustvovali svi imami Islamske zajednice u Republici Sloveniji, ambasador BiH i drugi gosti.

     Program su izveli Šerif Delić i Miralem Babajić iz Sarajeva i Ela Porić i Ehlimana Suljić iz Ljubljane. Prisutnima se obratio prof. Mustafa Spahić - Mujki iz Sarajeva koji je govorio o poslaniku Muhammedu i njegovom životu kao primjeru za sve muslimane koji ga slijede.

     Prisutnima se obratio i muftija Islamske zajednice u Sloveniji mr. Nedžad Grabus. U svom obraćanju naglasio je važnost ovakvih projekata za Islamsku zajednicu, ali je i podsjetio da moraju muslimani za bilo koji projekat unajmiti dvoranu i zato dobro platiti. Zato je kazao da očekuje brzo rješavanje problema izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani gdje će realizacija ovakvih projekata biti lakša i jeftinija.

 

CIMG0198 (Small)

CIMG0195 (Small)