A+ A A-

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SABORA ISLAMSKE ZAJEDNICE U SLOVENIJI

     Ljubljana, 03. april 2007. godine, (MINAS) - U nedjelju, 01. aprila 2007. godine. održana je konstituirajuća sjednica Sabora Islamske zajednice u Sloveniji.

     Tajnim glasanjem za predsjednika Sabora izabran je g. Refik Havzija iz Jesenica. Za prvog potpredsjednika izabran je g. Dželil Saliji a drugog potpredsjednika g. Murat Dedić iz Maribora.

     Za predstavnike u Saboru IZ-e u BiH izabrani su g. Refik Havzija, g. Murat Dedić i imam Ramo Muzaferović.

     Sjednici je prisutvuvao i muftija IZ-e mr. Nedžad Grabus koji je čestitao članovima Sabora, novom predsjedniku i njegovim zamjenicima. Naglasio je da očekuje dobru saradnju i nastavak projekata koje je Islamska zajednica zacrtala za budućnost. Zahvalio se Glavnoj izbornoj komisiji, a posebno predsjedniku g. Almiru Kurspahiću koja je veoma dobro i profesinalno organizirala izbore u Islamkoj zajednici.

Seja Zbora (Small)

     Izbori u IZ-i Slovenije održani su 11. marta 2007. godine. Na izborima birani su članovi izvršnih odbora medžlisa, blagajnici i članovi Sabora IZ-e Slovenije. Izbori su organizirani u Ljubljani, Jesenicama, Tržiču, Kranju, Škofja Loki, Postojni, Ajdovščini, Sežani, Kopru, Kočevju, Novom Mestu, Trbovlju, Celju, Velenju i Mariboru.

     Sabor Islamske zajednice u starom sastavu na svojoj zadnjoj sjednici, 27. januara 2007. godine, usvojio je novi Statut IZ-e Slovenije po kojem su provedeni izbori 11. marta 2007. godine.