Promo banner

A+ A A-

„Čevapčići Company“ prva halal certificirana kompanija u Njemačkoj

16 03 2020 01 halal certifikat

U prostorijama Agencije za certificiranje halal kvalitete u Tuzli, dana 12. marta 2020. godine upriličena je svečana dodjela halal certifikata firmi Ćevapčići Company GmbH iz Minhena. Direktor Agencije, mr. Damir Alihodžić dodijelio je halal certifikat gospodinu Damiru Husejdiću, direktoru Ćevapčići Company GmbH.

Ovo je ujedno i prva halal certificirana kompanija na području Njemačke koja je uspješno okončala proces halal certificiranja po zahtjevima bosanskohercegovačkog Halal standarda BAS 1049:2010.

Čevapčići Company GmbH iz Minhena bavi se proizvodnjom mesa i mesnih prerađevina po bosanskohercegovačkoj tradicionalnoj recepturi.  Halal certificiranjem obuhvaćena je proizvodnja ćevapa i hamburegera. Halal certificirani proizvodi kompanije Ćevapčići u narednom periodu bit će označeni zaštitnim znakom halal kvalitete. Halal certificirani proizvodi ove kompanije će svakako obogatiti ponudu halal certificiranih proizvoda te olakšati kupovinu halal konzumentima na području Njemačke.

Kompanija Ćevapčići Company GmbH iz Minhena je također u procesu implamentacije IFS standarda što će omogućiti da se proizvodi ove kompanije u narednom periodu plasiraju i u velike tržne lance u Njemačkoj.