A+ A A-

Otvaranje restaurirane Baščaršijske džamije 21. marta

19 02 2020 01 bascarsijska dzamija

Svečanost otvaranja restaurirane Baščaršijske džamije biće održana 21. marta, dogovoreno je tokom sastanka direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice dr. Senaida Zajimovića i novoimenovanog generalnog direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske Burhana Ersoja.

Svečano otvaranje Baščaršijske džamije predstavlja uvod  u ovogodišnju manifestaciju "Dani vakufa 2020", koja će biti održana od 3. do 12. aprila.

Osim otvaranja Baščaršijske džamije, tokom ove manifestacije biće upriličena i svečanost otvaranja novoizgrađenog vakufskog objekta Divanhana u Kiseljaku.

Tokom posjete dr. Zajimović je novimenovanom generalnom direktoru Generalne direkcije vakufa Republike Turske uručio čestitku reisu-l-uleme IZ Huseina ef. Kavazovića povodom imenovanja na ovu funkciju, te mu zaželio uspješan rad u budućem radu.

Tokom održanih sastanaka bilo je riječi o projektima čija je implementacija u toku, projektima koji se završavaju ove godine, te o budućim projektima. Posebno je naglašeno da će dvije vakufske direkcije nastaviti i unaprjeđivati dosadašnju uspješnu saradnju, bez obzira nastale promjene u rukovodstvu Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

Tokom boravka u Turskoj dr. Zajimović se sastao i sa zamjenikom predsjednika TIKA-e dr. Birol Četinom, te posjetio Diyanet vakuf u Ankari.

S obzirom na dosadašnju saradnju, dr. Zajimović je posjetio i dr. Adnana Ertema, bivšeg generalnog direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske, koji sada obnaša funkciju zamjenika ministra za porodicu, rad i socijalnu politiku Republike Turske, čestitajući mu imenovanje na novu funkciju.

(Preporod.info)