A+ A A-

Potpisan memorandum o razumijevanju između Islamske zajednice i humanitarne organizacije Human Appeal Int.

  • 0101

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio njegovu visost šejha Mohammeda bin Abdullah bin Sultan al-Nuaimi, predsjednika Vijeća generalnog sekretarijata humanitarne organizacije Human Appeal Int. (HAI) iz emirata Adžman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U delegaciji ove humanitarne organizacije koja već dvadesetosam godina djeluje u Bosni i Hercegovini bili su izvršni direktor organizacije Human Appeal Int. dr. Halid Abdulvehab Alhadže,  ambasadori dobre volje HAI-a Naser bin Rašid i Sejf Salim Elkutubi, direktor Ureda za odnose sa javnošću Mohamed Salih i direktor Ureda organizacije u Bosni i Hercegovini Razi Almonajed.

Šejh el-Nuaimi je istakao kako Bosna i Hercegovina i njen narod imaju posebno mjesto u srcima svih Emiraćana i kako je sve veći interes turista i investitora za Bosnom i Hercegovinom. Istakao je kako humanitarna organizacija koju predvodi ima podršku za svoje projekte u Bosni i Hercegovini kako u Adžmanu tako i u čitavim Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a naročito je istakao podršku nj.v. šejha  Humaida bin Rashid al Nuaimija, vladara emirata Aždman.

Reisu-l-ulema se gostima zahvalio na njihovoj podršci Bosni i Hercegovini, njenom narodu i Islamskoj zajednici tokom svih ovih godina i poželio da se saradnja nastavi u razvojnim projektima od kojih će korist imati svi građani Bosne i Hercegovine.