Promo banner

A+ A A-

Susret rukovodioca Vjerskoprosvjetne službe s Udruženjem vjeroučitelja Kantona Sarajevo

Rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Amir ef. Karić u radnu posjetu primio je, 16. 04. 2013. godine, predstavnike Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo. Susretu je prisustvovao Nezir Halilović, stručni saradnik za Islamsku vjeronauku VPS Rijaseta.

vps-vjer-04-2013-1

Zijad Okanović predsjednik Udruženja vjeroučitelja Kantona Sarajevo predstavio je najznačajnije aktivnosti vjeroučitelja, kao što je prikupljanje pomoći za bolesnu djecu u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, pokretanje portala www.vjeroučitelji.ba, tehnička organizacija I kongresa vjeroučitelja, te pokretanje časopisa za djecu Elif i priprema CD-ova s didaktičkim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Potpredsjednik Udruženja vjeroučitelja Husein Mehmedović, Melika Nezirovac glavna i odgovorna urednica časopisa Elif, Meliha Alibašić zamjenica glavne i odgovorne urednice i Šahzema Đulović tehnička urednica Elifa, govorili su o planiranima aktivnostima Udruženja vjeroučitelja, posebno u segmentu daljeg tehničkog i sadržajnog unapređenja časopisa Elif. U raspravi je ukazano na teškoće u distribuciji časopisa Elif u nekim područjima Bosne i Hercegovine, te potrebu njegove distribucije među Bošnjacima u bošnjačkoj dijaspori, ali je naglašena i važnost  uspješnije promocije časopisa u domovini i medijima Islamske zajednice.

vps-vjer-04-2013-2

Dr. Amir Karić je čestitao Udruženja vjeroučitelja na postignutim rezultatima i aktivnostima kojima se afirmiraju vrijednosti islama i muslimana, te podržao nastavak aktivnosti vjeroučitelja, naročito u daljoj promociji časopisa Elif. Rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe je naglasio značaj međusobne podrške i pomoći, jer su svi uposlenici Islamske zajednice i vjeroučitelji na istoj misiji, odnosno misiji promoviranja učenja islama i rada za opću korist našeg društva. Dr. Karić je istakao uvjerenje da časopis Elif može biti sadržajno još kvalitetniji i bolje distribuiran te najavio pomoć Vjerskoprosvjetne službe u promociji časopisa Elif kako bi njegovi edukativni i didaktički sadržaji doprli do što većeg broja djece u Bosni i Hercegovini i bošnjačkoj dijaspori.