Promo banner

A+ A A-

Zavidovići: Održano takmičenje iz islamske vjeronauke za osnovce i srednjoškolce

VII  takmičenje osnovnih i srednjih škola Općine Zavidovići iz islamske vjeronauke

VII takmičenje osnovnih i srednjih škola Općine Zavidovići iz islamske vjeronauke održano je u subotu, 03. džumade-l-ula 1434.h.g. / 13. aprila 2013.g. u prostorijama OŠ ''Hajderovići'' u Hajderovićima.

Takmičenju su prisustvovali učenici predstavnici svih šest osnovnih škola i predstavnici tri srednje škole Općine Zavidovići, a organizirano je u tri kategorije, odnosno za učenike osmih i devetih razreda, te učenike prvog razreda srednjih škola. Uvodnim govorom obratio se domaćin direktor osnovne škole „Hajderovići“ prof. Mirsad Parlić koji je izrazio zadovoljstvo što je ova škola ovogodišnji domaćin takmičenju iz Vjeronauke te je svim takmičarima zaželio mnogo uspjeha. Učenici škole domaćina su priredili i izveli prigodan program.

tak-vjero-zav-04-2013-1

Ukupan broj takmičara iz svih šestosnovnih škola i tri srednje je bio  30. Takmičenje je počelo u 9 sati, a takmičari su za izradu testa na raspolaganju imali 60 minuta. Testove takmičara pregledala je komisija sastavljena od profesora i nastavnika islamske vjeronauke. Svečanost proglašenja pobjednika upriličena je u prostorijama škole domaćina kojom prilikom se svim prisutnim obratio sekretar Medžlisa islamske zajednice Zavidovići  Elvir ef. Mehić  te se ovom prilikom zahvalio domaćinu, a svim takmičarima čestitao na uspjehu jer su oni najbolji predstavnici svojih škola i najbolji promotori islamske vjeronauke.

U kategoriji osmih razreda, postignuti su sljedeći rezultati :

1.Hasić Merjema- O.Š.“Kovači“

2.Kovačević Vildana-O.Š. „Kovači“

3.Kudumović Dženeta-O.Š.“Vozuća“.                                       

U kategoriji devetih razreda postignuti su sljedeći rezultati:

1.Mujanović Amina- „Prva osnovna škola“

2.Hajder Nejra –O.Š.“ Kovači“

3.Hrkić Ajdin-O.Š.“Kovači“.

U kategoriji srednjih škola postignuti su sljedeći rezultati:

1.Imamović Armen-Srednja tehnička škola

2.Čahtarević Tarik- Gimnazija“Rizah Odžečkić“

3.Škulj Arnela-Gimnazija“Rizah Odžečkić“.

tak-vjero-zav-04-2013-2

U ukupnom plasmanu svih škola prvo mjesto sa najvećim osvojenim brojem bodova  je osnovna škola „Kovači“  iz Kovača. Za osvojena prva tri mjesta obezbijeđene su diplome, vrijedne knjige i prigodne novčane nagrade. Takmičari koji su osvojili prva mjesta učestvovat će na kantonalnom takmičenju koje će se održati u Zavidovićima 11. Maja 2013.godine. Svim takmičarima želimo mnogo uspjeha.

Mrkonjić Amir