Promo banner

A+ A A-

Grad Dubrovnik donirao 990.000 kuna za objekat Medžlisa IZ Dubrovnik

dub-don-miz-dub-04-2013-1Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović, u Gradskoj vijećnici su potpisali ugovor kojim je Grad Dubrovnik donirao 990.000 kuna za uređenje objekta u Gružu gdje će biti smještena islamska zajednica. Riječ je o bivšoj zgradi GP-a veličine 380 četvornih metara koja se nalazi na adresi Radnička 4, a ima prizemlje i kat. 

Uz to, kako je kazao gradonačelnik, već dvije godine Islamskoj zajednici pružaju logističku potporu u ostvarenju ovog projekta, a najavio je kako će se na Dubcu riješiti i 160 grobnih mjesta za Islamsku zajednicu.

Dubrovnik je primjer koji pokazuje kako se u društvo integrira zajednica i kako se ima otvoren pristup u rješavanju životnih pitanja. Donacija Grada potvrda je naših dobrih odnosa.

Zahvaljujem se gradonačelniku i njegovim suradnicima na ovom aktu koji je povijesni čin, a ime gradonačelnika Vlahušića ući će u povijest islamske zajednice u Hrvatskoj upisano zlatnim slovima - kazao je muftija dr. Aziz ef. Hasanović.

Dubrovački imam Salkan efendija Herić kazao je kako ideja o muslimanskom domu u Dubrovniku zapravo postoji još od 1939. godine. Predsjednik Izvršnog odbora Islamske zajednice u Dubrovniku Haris Bilalović najavio je kako bi se prostor mogao urediti za šest mjeseci, a u istom će biti organizirani brojni kulturni i vjerski sadržaji. Inače, kupnja objekta i njegovo uređenje koštat će oko 4 milijuna kuna. 

Potom su se zaputili k objektu kako bi pogledali nove prostorije Islamske zajednice u Dubrovniku.

L. Sinković

(www.islamska-zajednica.hr / www.dubrovacki.hr )