A+ A A-

Muftija zenički primio direktora Međunarodne škole u Zenici

U četvrtak 11. 04. 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je direktora Međunarodne škole u Zenici gosp. Ferita Guvertija i muhadisa Mahmut ef. Karalića. Sastanku je prisustvovao i mr. Jakub ef. Salkica glavni imam MIZ Zenica.

Direktor gosp. Guverti muftiju zeničkog upoznao je sa osnovnim podacima o Međunarodnoj školi u Zenici, ističući da je ista sa radom počela u septembru mjesecu 2009. godine, kao dio “Bosna Sema” obrazovnih institucija.

mu-ze-pos-dir-ms-zen-04-2013-1

Međunarodna škola u Zenici ima jasnu viziju da postane moderna, respektabilna i autoritativna obrazovna intitucija koja će zadovoljiti evropske i svjetske edukativne standarde, te mjesto gdje će učenici i nastavnici svoja znanja i iskustva stjecati u jednom, zaokruženom školskom kampusu.

Međunarodna škola u Zenici smještena je na 5.500 kvadrata renoviranog prostora u naselju Bilmišće u Zenici. Nastava se odvija na engleskom jeziku, a učenicima je obezbijeđen cjelodnevni boravak i dva obroka.

Mahmut ef. Karalić muftiji zeničkom predao je hadiske zbirke “Tirmizijin Džami’ sunen” i “Ebu Davudov sunen”, kao i knjigu “Hadis i hadiske znanosti”.

Na kraju, muftija zenički zahvalio se na posjeti direktoru gosp. Feritu Guvertiju i Mahmut ef. Karaliću, izrazivši punu podršku u radu Međunarodne škole u Zenici, kao i inicijativu za realiziranje aktivnosti na obostranoj saradnji. Profesoru Karaliću muftija je čestitao na projektima izdavanja hadiskih zbirki ‘’Tirmizijin Džami’ sunen’’ i Ebu Davudov sunen’’, kao i ‘’Sunen Ibn Madže’’ koji je u pripremi.

mu-ze-pos-dir-ms-zen-04-2013-2