Logo

Imenovan glavni imam u Živinicama

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Sedin-ef. Karić imenovan je za glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Živinice. O tome je Rijaset IZ-e u BiH donio dekret, a u Medžlisu IZ-e Živinice održana je svečanost njegova dodjeljivanja u četvrtak 4. aprila ove godine.

gl-im-ziv-04-2013-1

Ovom svečanom činu prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. fazlović, sekretar Muftijstva Muamer Zukić, predsjednik Medžlisa Hasan Hodžić, dosadašnji vršilac dužnosti glavnog imama Ahmed Hamidović, članovi Izvršnog odbora medžlisa, 26 imama i drugi uposlenici živiničkog medžlisa.

Sedin ef. Karić je završio Gazi Husrev-begovu medresu i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Obavljao je dužnost imama u MIZ u Sarajevu, u džematima Ferhadija i Čekaluša, dužnost glavnog imama u Slavonskom Brodu i bio član Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. Posljednjih šest godina je radio kao odgajatelj u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Nakon imenovanja glavni imam Karić izrazio je zadovoljstvo i zahvalio se na povjerenju koje mu je ukazano.

- Zahvalan sam Dragom Allahu, dž. š., što preuzimam emanet glavnog imama Medžlisa IZ Živinice. Zahvalan sam reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću i muftiji tuzlanskom Vahid-ef. Fazloviću koji su mi povjerili ovaj emanet. Obavezujem se da ću svoj posao, na temelju islama i islamskih vrijednosti, savjesno i dogovorno obavljati, uz saradnju s kolegama imamima. Nadam se da ću imati iskrene saradnike na pravednom putu, kazao je, između ostalog, glavni imam Karić.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović naglasio je važnost uloge glavnog imama, koja nije lahka i ne može se ostvarivati bez podrške kolega i džematlija. Muftija je istakao da je mišljenja da Sedin-ef. Karić može dostojno obavljati poslove glavnog imama, jer je u svom dosadašnjem radu pokazao visok nivo odgovornosti i odlučnosti u obavljanju poslova imama, hatiba, muallima, vjeroučitelja, glavnog imama i muderrisa.

Uz čestitke, muftija je ovaj svečani program završio prigodnom dovom.

S.M.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.