Logo

Sjednica Savjeta muftije mostarskog održana u Prozoru

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

Redovna sjednica Savjeta muftije mostarskog održana je 04. aprila 2013. godine u Prozoru. Sjednicom je predsjedavao muftija Seid ef. Smajkić a pored njega prisustvovali su joj sekretar muftijstva, direktor Karađozbegove medrese te glavni imami sa područja mostarskog muftiluka.

sjed-sav-mu-mo-04-2013-1

Nakon usvajanja Dnevnog reda, uslijedila je iscrpna rasprava o stanju vjerskog života na području svih medžlisa muftijstva. Glavni imami su istakli niz aktivnosti koje provode i koji nailaze na pozitivan odjek među džematlijama ali i detektirali određene probleme sa kojima se suočavaju.

Precizirani su i rokovi takmičenja iz vjeronauke te mektebskih takmičenja na nivou medžlisa i muftijstva te date određene smjernice koje bi trebale pomoći da se ove aktivnosti realizuju na što kvalitetniji način.

Konačno, muftija Smajkić se zahvalio Medžlisu islamske zajednice na gostoprimstvu i lijepom prijemu te istakao punu podršku radu ovog Medžlisa ali i svim Bošnjacima koji žive na njegovom prostoru.

Inače, pohvalna je praksa muftije Smajkića da se ovakav tip sjednica održava u različitim gradovima muftijstva poput Duvna, Livna, Trebinja i, evo, drugi put u posljednjih nekoliko godina Prozora.

Safet Pozder

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.