Promo banner

A+ A A-

Stručni seminar za imame i vjeroučitelje u Cazinu

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta IZ-e u BiH i Muftijstvo Bihaćko organizovali su stručni seminar za imame i vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola sa područja Medžlisa IZ-e Cazin i imame Medžlisa IZ-e Bos. Krupa.

Seminar je održan u subotu, 30. marta 2013. godine, u amfiteatru Medrese Džemaluddin Čaušević u Cazinu.

Nakon uvodnih riječi domaćina, bihaćkog muftije prof. Hasan ef. Makića, prešlo se na radni dio seminara.

sem-imam-vjer-caz-03-2013-1

Seminarom su rukovodili Dr. Amir ef. Karić (Rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe) sa temom "ULOGA IMAMA I VJEROUČITELJA U SISTEMU IZ-e", Mr. Nezir Halilović sa temom "TEŽNJA KA TOP FORMI U NASTAVI ISLAMSKE VJERONAUKE" i prof. Ibrahim ef. Begović "SARADNJA MUALLIMA I VJEROUČITELJA U ODGOJNO-OBRAZOVNOM RADU, STANJE I PERSPEKTIVE".

U sklopu seminara obrađena je i radionica na temu "KAKO OSTVARITI TOP FORMU U NASTAVI VJERONAUKE".

I imami i vjeroučitelji su pokazali veliko interesovanje za ovaj seminar odazvaši se u velikom broju, aktivno učestvovai u diskusijama i pokazali zapažen angažman i kreativnost u radionicama.

Na kraju seminara  svim učesnicima je ponuđen anonimni evaluacijski list da  ocijene kvalitet seminara, kao i izraze svoje eventualne primjedbe (nije ih bilo), kao i sugestije i prijedloge za naredne seminare.

Obrađeni evaluacijski listovi anonimnih upitnika su najbolje pokazali kvalitet i uspješnost organizacije ovog seminara za koji su skoro svi učesnici izrazili želju da ih bude više i da budu to češći, uz isticanje važnosti ovakvih seminara i zajedničkih druženja i projekata u budućnosti.

Razultati evaluacijskih listova su predstavljeni sljedećim grafikonima:

sem-imam-vjer-caz-03-2013-2

sem-imam-vjer-caz-03-2013-3

 

  • IMG_1206IMG_1206