A+ A A-

„Odnos prema Poslaniku održava odnos prema Allahu“

Sinoć (22.01) je u Domu Oružanih snaga (Dom Armije), Sarajevo, dr. Enes Ljevaković održao drugo po redu predavanje o Muhamedu a.s. u sklopu manifestacije Selam, ya Resulallah. Profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu dr. Ljevaković, fetva-i emin,  s predavanjem "Muhamed, milost svjetovima i uzor vjernicima" podsjetio je prisutne na važnost pravilnog razumijevanja Poslanikovog sunneta.

pred-e-lj-d.os.bih-01-2013-1

Ljevaković je skrenuo pažnju kako postoje grupe ljudi i pojedinci koji svojim načinom promoviranje i odbrane ličnosti Poslanika rade suprotno islamskom učenju, a to se naročito vidjelo prilikom reakcija na objavljene karikature o Poslaniku, a.s. "Poslanik je milost svjetovima i odnos prema njemu odražava odnos prema Božijoj milosti. Podsjećanje i govor o Poslaniku istovremeno je govor odnosno sud o nama samima", kazao je, između ostaloga, Ljevaković o odnosu vjernika prema čovjeku koga je Allah odabrao za najčasniju misiju na ovom svijetu.

Sljedeće predavanje bit će održano za sedam dana na istom mjestu u isto vrijeme, a predavač će biti dr. Almir Fatić, profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

(www.preporod.com)