Promo banner

A+ A A-

Islamska zajednica koordinira svoje napore sa nevladinim organizacijama u suprotstavljanju pandemiji koronavirusa

25 03 2020 04 nvo

Danas je u Upravi za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice održan sastanak sa predstavnicima domaćih i stranih humanitarnih nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini. Sastanku su ispred Uprave prisustvovali direktor Razim Čolić i stručna saradnica za odnose sa nevladinim organizacijama Medina Mehmedović-Mulalić.

Na sastanku je direktor Čolić istakao važnost koordinacije i zajedničkog djelovanja u ovim teškim trenucima kada se suočavamo sa pandemijom koronavirusa. Obzirom da sve organizacije u ovim trenucima pored redovnih aktivnosti poduzimaju i vanredne korake i mjere bitno je da imaju adekvatne informacije o neophodnim potrebama  i najvažnijim segmentima nabavke kako bi svoje aktivnosti koordinirali i pravilno rasporedili, te prema svojim mogućnostima usmjerili pomoć tamo gdje je najpotrebnija.

Predstavnici organizacija su iznijeli mjere i aktivnosti koje poduzimaju u ovim teškim momentima, te  se zahvalili na pozivu i inicijativi Uprave za vanjske poslove i dijasporu da koordinira njihove aktivnosti i aktivnosti Islamske zajednice kako bi do građana i institucija koje se bore sa pandemijom došla upravo ona vrsta pomoći koja je najpotrebnija.

Sastanku su prisustvovali direktori i predstavnici sljedećih organizacija: Human Appeal International, Islamic Relief, Muslim Aid, Fondacija Muharem Berbić. Pored navedenih organizacija, iz opravdanih razloga sastanku nisu prisustvovali predstavnici drugih značajnih organizacija koji će se svakako uključiti u ovu koordinaciju.

25 03 2020 04 nvo 1