Promo banner

A+ A A-

Radni sastanak sa koordinatoricama za brak i porodicu sa nivou muftijstava

27 02 2020 02 sastanak koordinatori

U organizaciji Uprave za vjerske poslove-Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ u BiH  u srijedu, 26. februara 2020. godine, održan je radno-konsultativni sastanak sa koordinatoricama za brak i porodicu sa nivou muftijstava IZ u BiH na temu „Analiza projekata i aktivnosti koordinatorica za brak i porodicu u 2019. godini i Plan rada za 2020. godinu“.

Uvodnim obraćanjem sastanak je otvorila je dr. Safija Malkić, šef Odjela za brak i porodicu i ukratko prezentirala planirane aktivnosti i projekte ispred Odjela za brak i porodicu u 2020. godini te izdvojila kao najznačajniji projekat pokretanje Savjetovališta/Kancelarije za brak i porodicu u jedanaest medžlisa na području IZ u BiH kao poseban vid podrške porodici. U nastavku sastanka učešće su uzele koordinatorice muftijstava koje su predstavile najznačajnije aktivnosti i rezultate u 2019. godini, nove projekte koje planiraju pokrenuti i realizirati u tekućoj godini te aktivnosti i sadržaje Savjetovališta/Kancelarije za brak i porodicu u određenim medžlisima. Koordinatorice su iznijele i svoja zapažanja vezano za izazove u dosadašnjem radu te prijedloge i sugestije za unapređenje sadržaja i programa iz domena Odjela za brak i porodicu.

Potom se koordinatoricama obratio Ismail ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove i izrazio zadovoljstvo organiziranjem radno-konsultativnog sastanka sa koordinatoricama na kojem su prezentirani rezultati u protekloj godini, analizirane realizirane aktivnosti, najavljeni sadržaji za naredni period, ali ujedno i razmijenjena iskustava u radu koordinatorica kao i ideje za nove projekte. Direktor Smajlović je ukazao na perspektive u radu koordinatorica i izložio prijedlog zaključaka, te obećao podršku u unapređenju sadržaja i programa Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove na terenu.

Shodno izlaganjima i diskusiji koordinatorica te potrebi za unapređenjem sadržaja i podršci u realizaciji programa i projekata koordinatorica usvojeni su zaključci koji će biti dostavljeni muftijstvima i medžlisima.