Logo

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu posjetio HO „Qatar Charity“

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

  • 0000

Na rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Ibrahim ef. Malanović posjetio je HO Qatar Charity i studentski dom na Ilidži koji djeluje u sklopu navedene organizacije,a posjeta je realizirana na poziv generalnog direktora ove organizacije sa sjedištem u Sarajevu Muhammeda Ouchenea.

Prilikom susreta razgovaralo se o zajedničkoj saradnji na određenim projektima sa akcentom na projekat Ureda pod nazivom „Pomoć za starije i iznemogle osobe - kućna njega“.

Generalni direktor HO Qatar Charity obećao je pružiti podršku navedenom projektu u prehrambeno-higijenskim paketima, ogrijevu i odjevnim predmetima a prema potrebama starijih osoba.

U sklopu posjete upriličen je obilazak studentskog doma koji broji 94. korisnika, a namijenjen je za studentice slabijeg socio-ekonomskog statusa. Prednost pri apliciranju za smještaj u ovaj dom imaju jetimi sa područja cijele Bosne i Hercegovine i šire.

Tokom obilaska doma Merima Ferhatović, direktorica operacija studentskog doma, upoznala je g. Malanovića sa aktivnostima i radom ovog doma, gdje je izražena spremnost za saradnju Ureda i Studentskog doma.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.