Promo banner

A+ A A-

Vitez: Završena „Zimska škola islama“, najuspješnija polaznica nagrađena umrom

26 04 2020 03 zimska skola vitez

U nedjelju, 23. februara 2020. godine, Mreža mladih MIZ Vitez u saradnji sa džematom Vitez realizovala je i završila još jednu aktivnost u nizu.

Naime, jedno predivno druženje u trajanju od dva mjeseca (29.12.-23.02.) privelo se kraju. Učesnici i polaznici projekta „Zimske škole islama“ ovaj put su izučavali islamsko bračno pravo, a od ukupno 25 polaznika, koliko ih bilo na samom početku, njih 18 je pristupilo testu.

Nakon odslušanih predavanja učesnici su radili test provjere znanja. I ovaj put za najboljeg učesnika pripremljena je vrijedna nagradu, koja hvala Allahu postaje tradicijom kada je ova aktivnost u pitanju. Učesnica sa najviše osvojenih bodova je Berina Zlotrg-Bengir i obradovana je umrom u vrijednosti 2.000,00 KM. Drugo mjesto po broju osvojenih bodova osvojila je Amila Islamović, dok je treće mjesto pripalo Delili Grahić.

Ovo je bila lijepa prilika da se i vrijedni Omer-ef. Sikira, glavni imam MIZ Vitez, nagradi skromnom hedijom za sve što čini za omladinu džemata, kao i za njegovo nesebično izdvajanje vremena i prenošenje znanja.