Logo

Seminar za koordinatore i koordinatorice medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

25 02 2020 03 seminar tuzla 1

Seminar za koordinatore i koordinatorice medžlisa s području Muftiluka tuzlanskog održan je u nedjelju, 23. februara 2020. godine.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović se zahvalio koordinatorima i koordinatoricama na njihovom vrijednom radu, te im je čestitao na krupnim koracima koji su u ovom segmentu rada Islamske zajednice učinjeni u proteklom periodu. Vrijeme u kojem živimo ima svoje imperative, kazao je muftija Fazlović, a naša misija će još snažnijim umrežavanjem biti i kvalitativno i kvantitativno jača.

O radu i planovima rada Odjela za rad s mladima, Odjela za brak i porodicu, Odjela za društvenu brigu i Odjela za rad s nevladinim organizacijama, govorili su koordinatori Muftijstva tuzlanskog hafiz prof. Abdullah Kapo, prof. Hasiba Saračević, prof. Mumin-ef. Mumić i prof. dr. Mensur Husić.

U drugom dijelu seminara održana su dva predavanja. O timskom radu i pripremama radionica govorio je prof. Valdet Peštalić, trener/konsultant, a o radu s osjetljivim grupama stanovništva  govorila je dr. Amra Delić, specijalista neuropsihijatar i psihoterapeut.

25 02 2020 03 seminar tuzla 2

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.