A+ A A-

I u Bihaću otvoreno Savjetovalište za brak i porodicu

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bihać pokrenuo je Savjetovalište za brak i porodicu, što u širem smislu podrazumijeva individualno, predbračno, bračno, porodično i savjetovanje o vjerskim pitanjima.

Savjetovalište je otvoreno s ciljem afirmacije braka i porodice, odnosno pružanjem podrške i savjetavanja mladih prije stupanja u brak, pomaganja bračnim partnerima da prevaziđu krize i nesuglasice, te s ciljem pružanja pojedinačne ili grupne podrške svim članovima porodice kroz individualna i grupna savjetovanja, seminare i radionice.

Svakog utorka i četvrtka u terminu od 12.00 do 16.00 moguće je dobiti informacije o radu Savjetovališta, dogovoriti individualni, predbračni, bračni ili porodični termin sa savjetnicima teolozima, psiholozima i porodičnim savjetnicima, te iznijeti svoje nedoumice i pitanja.

Pomoć, podrška, privatnost, povjerljivost i diskrecija su zagarantovani.

Za sve informacije ili dogovore o terminu savjetovanja moguće je doći lično u Kancelariju za brak i porodicu MIZ Bihać, na adresu Bosanskih banova 2, utorkom i četvrtkom od 12:00 do 16:00, pozvati broj telefona 037/228-454 u istom terminu ili se javiti putem e-maila: savjetovaliste.mizbihac@gmail.com .

Korisnici usluga Savjetovališta Medžlisa IZ Bihać mogu biti sa područja svih medžlisa Muftijstva bihaćkog.

- Zajedno možemo doprinijeti afirmaciji braka i porodice u bosanskohercegovačkom društvu, a za to nam je potrebno i vaše povjerenje, dodaje se u saopćenju MIZ Bihać.

14 02 2020 02 savjetovaliste bihac 1