Logo

Večer Kur'ana, ilahija i kasida u organizaciji Mreže mladih MIZ Travnik

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa
  • 0000

U subotu, 04. januara 2020. godine, sa početkom u 19 h u Sportskoj dvorani u Mehuriću upriličena je večer Kur'ana, ilahija i kasida u organizaciji Mreže mladih MIZ Travnik za područje Biljanske regije.

U prepunoj dvorani pred oko 1300 vjernika upriličena je noć za pamćenje. Gosti večeri su bili su: hfz. Aziz Alili, mr. Sakib-ef. Peskić, Šerif-ef. Delić, Saudin-ef. Lužić, te Ibrahim Bilčević, dok je gost predavač bio dr. Esmir Halilović, profesor na IPF u Zenici.

Hfz. Aziz Alili je započeo večer učenjem ašereta iz Kur'ana Časnog, a dalje su se nizale prelijepe ilahije i kaside, kao i drugi učači koji su osvježili prisutne svojim učenjem.

Uvodnu riječ imao je Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović koji je u svome obraćanju istakao vrijednost Kur'ana u našim životima i življenja po njemu, dok je dr. Halilović između ostalog govorio i o tome kako muslimani moraju biti privrženi svojoj vjeri i ne prihvatati ništa što nije u skladu sa časnim islamom.

Program manifestacije vodio je Semir-ef. Šiljak imam džemata Maline i koordinator Mreže mladih za područje Biljanske regije.

Aktivisti Mreže mladih sa područja Biljanske regije zajedno sa svojim koordinatorom iznijeli su najveći teret ove manifestacije što je svakako vrijedno istaknuti.

Zahvaljujemo se svim sponzorima i donatorima nadajući se da će manfestacija preći u tradiciju u narednim godinama.

(www.muftiluk-tr.ba)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.