Promo banner

A+ A A-

Održan sastanak sa koordinatorima Mreže mladih Muftiluka zeničkog

12 11 2019 02 prijem zenica

U utorak 12. novembra 2019. godine u Muftijstvu zeničkom održan je radni sastanak sa koordinatorima za rad s mladima na nivou medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Sastanku u Uredu muftije kojim je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević prisustvovali su: Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, Sumedin ef. Kobilica iz Zenice, koordinator Muftijstva zeničkog, Muamer ef. Dizdarević iz Zenice, Irdin ef. Tutnjić iz Žepča, Salih ef. Muharemović iz Zavidovića, Salih ef. Subašić iz Maglaja, Belmin ef. Bašić iz Tešnja, Hazim ef. Vehabović iz Doboja i Halid ef. Halilović iz Teslića.

Na sastanku je prezentirana informacija o realiziranim aktivnostima u 2019. godini, kao i okvirni plan projekata Mreže mladih u 2020. godini. Posebna pažnja posvećena je analizirealiziranih aktivnosti u vezi sa projektom ”Sportske kladionice i opasnost ovisnosti o klađenju”. Muftija zenički u svom obraćanju zahvalio se koordinatorima na angažmanu u Mreži mladih, čestitao im na postignutim rezultatima, te je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i realiziranim projektima.