Logo

Muftijstvu tuzlanskom upriličen prijem za uglednog alima dr. Muhammeda Ratiba En-Nabulsija

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

28 10 2019 02 prijem nabulsi

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u ponedjeljak 28. oktobra 2019. godine, upriličio je prijem za istaknutog alima iz Sirije dr. Muhammeda Ratiba En-Nabulsija.

Dr. Muhammed Ratib En-Nabulsi je rođen 1938. godine u Damasku. Magistrirao je Arapsku umjetnost na Univerzitetu u Lyonu, a doktorirao Pedagogiju na Univerzitetu u Dablinu. Napisao je desetine knjiga o islamu, neke i u dva i tri toma, te održao stotine predavanja na različitim TV kanalima. Njegova predavanja putem društvenih mreža i drugih medija dnevno prati i po nekoliko miliona ljudi. Trenutno živi i radi u Jordanu.

Dr. Nabulsi je gost Muftijstva tuzlanskog i tokom pet dana održat će predavanja za sve imame s područja Muftiluka tuzlanskog, članove akademske zajednice u Tuzli, učenike Behram-begove medrese i mlade.

Muftija Fazlović se zahvalio dr. Nabulsiju na njegovoj posjeti Muftijstvu tuzlanskom i spremnosti da u narednim danima održi brojna predavanja, od kojih će korist imati svi oni koji im budu prisustvovali a posebno naši imami.

Dr. Nabulsi je ovom prilikom istakao svoje pozitivne impresije o ljepoti naše zemlje ističući vrline bosanskohercegovačkih muslimana. Posebno je iskazao zadovoljstvo što će imati priliku da se susretne i razgovara s imamima.

Susretu su prisustvovali saradnici dr. Nabulsija, hafiz Dija Nasiruddin iz Jordana, dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić, rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog i hafiz Abdullah Kapo.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.