Logo

Muftijstvo zeničko: Održan sastanak izbornog tijela koje bira Reisu-l-ulemu i sjednica Savjeta Muftijstva za vjerska pitanja

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

Sjednica izbornog tijela koje bira Reisu-l-ulemu održana u hotelu „Zenica“

06 09 2019 01 sjednice zenica 1

Jučer je u Hotelu „Zenica“ u Zenici organiziran je sastanak izbornog tijela koje bira Reisu-l-ulemu sa područja Muftiluka zeničkog.

Sastankom je predsjedavao član Komisije za evidentiranje kandidata za reisu-l-ulemu gosp. Mustafa Čaušević, a istom su prisustvovali članovi izbornog tijela za izbor reisu-l-uleme izbornog okruga Zenica: muftija zenički hfz. Mevludin ef. Dizdarević, dekan IPF u Zenici prof. dr. Muharem Adilović, sabornici, glavni imami i predsjednici izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Nakon obavljenih konsultacija i diskusije članova izbornog tijela, odlučeno je da kao kandidat za reisu-l-ulemu izbornog okruga Zenica bude predložen dr. Husein ef. Kavazović.

Sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja

06 09 2019 01 sjednice zenica 0

Jučer je održana i redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, dekan IPF u Zenici i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2019/2020. godini, razmatrani su i usvojeni izvještaji o bajramskim aktivnostima i akciji prikupljanja kurbanskih kožica, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Konstatovano je da su blagovremeno izvršene pripreme za početak mektebske nastave, koja će u skladu sa odredbama člana 5. Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi i uputstvu Rijaseta IZ u BiH početi u subotu 7. septembra.

Na sjednici su članovi Savjeta upoznati sa aktivnostima koje se provode u okviru organizacije izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog, a posebna pažnja posvećena je aktivnostima vezanim za Školu hifza i organiziranje takmičenja učača Kur'ana.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.