Promo banner

A+ A A-

Nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije čestitali muftiji Kavazoviću

Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franjo Komarica uputili su odvojene čestitke muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazović na izboru za reisu-l-ulemu.

Čestitka nadbiskupa vrhbosanskog Vinka kardinala Puljića

vinko-puljic-Poštovani ef. Kavazović!

Prigodom Vašeg izbora za novog Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH upućujem najiskrenije čestitke na povjerenju koje ste dobili od Sabora IZ. Ujedno Vam želim Božju pomoć i mudrost u vođenju IZ u ovim vremenima i na ovim prostorima. Kako nam je na ovim prostorima zajedno živjeti i surađivati, zato se nadam da ću u Vama imati iskrenog sugovornika na putu dijaloga i suradnje na izgradnji razumijevanja i pomoći da Crkve i vjerske zajednice doprinesu stabilnom i perspektivnom miru u BiH.

Želeći Vam Božju pomoć u životu i radu, te dobro zdravlje i uspješno vršenje povjerenog mandata iskreno Vas pozdravljam, kaže se u čestitki Vinka kardinala Puljića.

Predsjednik Biskupske konferencije BiH čestitao izbor muftije Kavazovića

franjo-komaricaPredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki, uputio je izabranom reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću, „u ime članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime najiskrenije čestitke za izbor i najbolje želje za vršenje najodgovornije službe u Islamskoj zajednici u našoj domovini Bosni i Hercegovini“.

„Naša zemlja i svi građani i narodi u njoj, iako ne u istoj mjeri, prošli su kroz teška ratna stradanja koja su kao posljedicu imale ubijanje kao i rušenje čak i najsvetijih mjesta te ranjavanje tijela i duše brata čovjeka stvorenog na sliku Božju. Gajim čvrstu nadu da će nas, kao učitelje vjere u jednoga Boga, povezivati želja i istinsko nastojanje da učinimo sve što je Božja volja i što je u našoj moći, kako bi zacijelile rane na dušama mnogih naših sugrađana, i kako bi se što prije vratilo tako nužno međusobno povjerenje, suradnja i izgradnja svega onog što je dobro i na što nas Bog poziva“, stoji u čestitci biskupa Komarice.

Biskup Komarica je izabranom reisul-ulemi muftiji Kavazoviću također zaželio „Božji blagoslov u vođenju cijenjene Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kako bi njezini članovi, u suradnji s kršćanima i svima drugima u ovoj zemlji, uvijek izabirali put mira, jednakih prava i zajedničke izgradnje naše sutrašnjice“.

Čestitka predsjednika HKD Napredak

Dr. Franjo Topić predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak čestitajući izbor za reisu-l-ulemu muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazoviću je istaknuo da “Islamska zajednica ima važnu ulogu u BiH ne samo na religioznom nego i na društvenom i regionalnom području. IZ u BiH ima specifičnu ulogu jer je svojevrsni most sa svim muslimanima svijeta, a i veza s Katoličkom i Pravoslavnom crkvom. Uvjeren sam da ćete nastaviti sa razvijanjem dijaloga, suradnje i suživota u BiH za dobrobit muslimana i svih građana u našoj BiH”.