Promo banner

A+ A A-

Saopćenje za javnost Okružnog odbora Udruženja ilmijje Bihać

07 12 2015 02 saopcenje oo bihac 1Na sjednici Okružnog odbora Udruženja ilmijje Bihać održanoj danas izdato je saopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

„Izražavamo bezrezervnu podršku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću u javnoj osudi terorizma koji nikada nije, niti može imati veze sa islamom. Posebno smo mu zahvalni što je stvari nazvao pravim imenom, jer jedino tako se može uspješno boriti protiv zla koje prijeti cijelom civiliziranom svijetu.

Danas smo posebno svjesni da je nastavak promoviranja i podučavanja šest stoljeća duge tradicije islama u Bosni i Hercegovini, te očuvanja identiteta bosanskih muslimana naša sveta obaveza. 

Također, koristimo se ovom prilikom da javno osudimo napade na Islamsku zajednicu koji se posljednjih dana dešavaju. Bosanska krajina je uvijek bila protiv izdaje, špijuniranja i potvore ma koje vrste  bila. Nikada nije čestit čovjek u Krajini, a kamoli onaj ko dostojanstveno nosi ahmediju podržavao niti bio uz one koji javno blate i prljaju Islamsku zajednicu i muslimane, pogotovo ako je riječ o montažama, neistinama i insinuacijama.

Okružni odbor Udruženja Ilmijje  osuđuje promotore ovakvih  djelovanja  i napominje da takva vrsta ljudi nikad neće imati podršku niti jednog čestitog  krajiškog imama“, stoji na kraju saopćenju Okružnog odbora ilmijje u Bihać.