Promo banner

A+ A A-

Saopćenje o izjavama Sulejmana Tihića

ZNAKIZ1Sarajevo, 15. oktobar 2010. (MINA) - U povodu izjava i ocjena koje predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić iznosi u javnosti, Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izdala je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

-Sulejman Tihić predsjednik Stranke demokratske akcije u posljednje vrijeme iznio je više kvalifikacija i ocjena o Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, magazin Dani 15. 10. 2010. g., Oslobođenje 09. 10. 2010. g.

Islamska zajednica izjave Sulejmana Tihića smatra neutemeljenim i štetnim po ukupne interese muslimana Bošnjaka.

Prozivati Islamsku zajednicu u kontekstu izbornih rezultata je nepristojno i krajnje zlonamjerno. Narod zna da Islamska zajednica nije učestvovala na izborima, nego je Sulejman Tihić predvodio Stranku demokratske akcije u izbornom procesu i narod zna da je on dobio povjerenje kakvo je dobio. Stoga je njegova tvrdnja da je pobijedio nekoga ko uopće nije učestvovao na izborima lišena bilo kakve relevantnosti. Međutim, izjave Sulejmana Tihića mogu se razumjeti kao nastavak njegove konfrontacije s Islamskom zajednicom i nastavkom one politike koja je okrenuta ka obračunu unutar bošnjačkog naroda, umjesto trošenja energije na jasnije vizije razvoja i stabilnosti.

Dakako, svako treba raditi svoj posao savjesno i odgovorno, svako treba odgovorati za svoj urađeni ili neurađeni posao!

Islamska zajednica poštuje izbornu volju naroda. Također, Islamska zajednica je čvrsto opredjeljena da ne bude logistika ni jednoj političkoj stranci, već će biti jednako otvorena za suradnju sa svima koji vrijedno rade na prosperitetu, očuvanju i razvijanju slobode i časti naroda i države Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.