Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema u Doboju, Tešnju i Tesliću

Sarajevo, 6. septembar 2010. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić posjetio  Muftiluk zenički, odnosno medžlise IZ Doboj, Tešanj i Teslić.

 reis-doboj-2010-ikindija-cajre

Ikindija-namaz u džematu Čajre

U pratnji muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića reisu-l-ulema je klanjao ikindiju-namaz u džematu Čajre, Medžlis IZ Doboj.

reis-doboj-2010-porodica-mujanovic

Posjeta reisu-l-uleme porodici Mujanović

Nakon ikindija-namaza reisu-l-ulema je posjetio desetočlanu porodicu Mujanović, koja je vrlo slabog imovnog stanja, sa majkom koja je slijepa, a jedno dijete boluje od epilepsije.

 reis-doboj-2010-porodica-sacirovic

Posjeta reisu-l-uleme porodici Šaćirović

Nakon džemata Čajre, delegacija se uputila ka Tešnju gdje je upriličena posjeta porodici Šaćirović iz Teslića, koja je trenutno nastanjena u Tešnju. Majka Saliha Šaćirović u ratu je izgubila tri sina i muža, a četvrti sin, s kojim trenutno živi, teško je ranjen, otac je dvoje djece i nigdje ne radi.

 reis-doboj-2010-porodica-sehidska

Adisu Hadžiću (desno) su roditelji, otac Omer i majka Raza, poginuli u ratu

Nakon posjete porodici Šaćirović reisu-l-ulema je posjetio porodicu Hadžić u džematu Oraš Planje, Medžlis IZ Tešanj. Adis Hadžić je dijete šehida, otac Omer i majka Raza poginuli su u ratu. Adis živi sa djedom Salihom. Adis je završio gimnaziju u Tešnju i trenutno je student Fakulteta za engleski jezik u Tuzli.

reis-doboj-2010-iftar-i-aksam-oras-planje-1 

Reisu-l-ulema na akšama namazu u džematu Oraš Planje

 reis-doboj-2010-iftar-i-aksam-oras-planje-2

Zajednički iftar u Džematu Oraš Planje

U džamiji džemata Oraš Planje, nakon akšam-namaza reisu-l-ulema je iftario zajedno sa džematlijama ovog džemata, nakon čega se uputio u Teslić, gdje je u Gradskoj džamiji Stenjak klanjao Teravih-namaz.

reis-doboj-2010-teravija-teslic

Teslić: Teravih-namaz u Gradskoj džamiji Stenjak