Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio direktora Fondacije Mulla Sadra

Sarajevo, 24. decembar 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas direktora Fondacije Mulla Sadra dr. Akbara Eydia i njegovog zamjenika Mohsena Eydia.
Direktor dr. Akbar je uputio poziv reisu-l-ulemi da prisustvuje otvaranju noovosagrađenog centra Fondacije Mulla Sadra u Sarajevu koja će se obaviti u januaru 2009. godine.

Fondacija Mulla Sadra u Sarajevu radi na promociji duhovnih i intelektualnih vrijednosti jednog od najvećih muslimanskih filozofa 16. stoljeća, Mulla Sadra. Cilj aktivnosti i publikacija Fondacije Mulla Sadra je odgoj čovjeka, posebno mladih, kako bi se lakše nosili sa izazovima ovog vremena kao što su droga, alkohol i druga zla.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je prihvatio poziv da prisustvuje otvaranju centra i podržao aktivnosti Fondacije Mulla Sadra. Posebno se zhvalio direktoru dr. Akbaru na njegovom višegodišnjem naporu da prenese duh suživota i tolerancije u BiH i istočne mudrosti.

Dogovoreno je da se saradnja između Fondacije Mulla Sadra i srodnih institucija Islamske zajednice u BiH i dalje nastavi i više unaprijedi.

Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio i šejha Džafera direktora Bosansko-perzijskog koledža u Lješevu. Šejh Džafer je izvjestio reisu-l-ulema o radu ovog koledža. Reisu-l-ulema je izrazio posebno zadovoljstvo što se u ovom koledžu kod učenika razvija bosanski patriotizam i islamska tradicija Bošnjaka.